Голодні вовки нападають: Такої кількості хижаків у Карпатах давно не бачили

Із виходом отар на полонини, чабанам у гірських районах ледь не щодня доводиться відбивати овець від лісових хижаків.

“Вовки у пошуках їжі спускаються з гір на пасовиська, та лише для того, щоб вполювати здобич: козу, теля, інколи корову чи коня, — каже газеті Експрес Юрій Тюх, заступник директора НПП “Синевир”, якому неодноразово доводилося зустрічатися з хижаками на лісовій стежці. — Першими на людину не нападають, хіба що натрапите на вовка, хворого на сказ”.

Науковці дослідили: найбільше вовків на території Карпат — у Львівській та Закарпатській областях, найменше — в Чернівецькій. Місцеві мисливці кажуть, що такого скупчення сіроманців давно не бачили, тим паче влітку.

Зазвичай вовки активізуються взимку. Та нині у них — малюки, і самиці полюють у пошуках їжі. Відколи отари подалися на полонини, почастішали випадки, коли лісові хижаки нападають на свійських тварин.

“При нормі 1 вовк на 10 гектарів, на Закарпатті їх у п’ять разів більше. Та востаннє відстрілювали вовків торік, — каже Мирослав Опаленик, голова ГО ТМР “Соколець”. — Зазвичай вовки живуть у зграї, а сіроманець–одинак не нападає на людину, хіба що зголодніє. Чого не слід робити, якщо натрапили в лісі на вовків: кидатися на хижих, бо вони хитрі й хтось зі зграї обов’язково нападе зі спини. І в жодному разі не слід утікати, вони доженуть та нападуть. Найкраще — залізти на дерево. Вовки бояться тварин, більших за себе, а ще — вогню”.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2017/07/15/252449-golodni-vovky-napadayut-takoyi-kilkosti-hyzhakiv-karpatah-davno-ne-bachyly

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *